The colors of the world

Herfstweer

De regen tikt tegen mijn autoraam aan en mijn ruitenwissers doen ijverig hun best om de regenbui te trotseren. Ik draai mijn auto de Bergweg op, een drukke straat met veel verkeer, buiten is het guur en koud. De mensen op de straat zijn diep weggedoken in hun jassen en sjaals, een enkeling probeerde weer en wind te trotseren met een paraplu die het ondertussen heeft begeven.

Moeder aarde

Dan valt mijn oog op een muurtje aan de zijkant van de weg. Het is beschildert met de meest mooie kleuren: een jongentje met felgekleurde strepen op zijn gezicht siert de muur. ‘Madre Tierra’ staat er boven geschreven wat Moeder Aarde betekent. Het geheel vormt een postzegel, alsof de maker ons een boodschap wil sturen met zijn kunstwerk. De mooie, heldere kleuren vormen een welkom contrast met de regenachtige dag van vandaag.

Streetart

Her en der zijn er door de stad talloze streetart projecten terug te vinden. Saaie, betonnen muren veranderen hierdoor in de meest indrukwekkende kunstwerken. Er zijn verschillende routes door Rotterdam die je langs de diverse muurschilderingen leiden. Het geeft kleur aan de stad en het is een mooie aanvulling op de vele verschillende mensen en culturen die er wonen.

Warm van binnen

Ondertussen merk ik dat ‘Madre Tierra’ een glimlach op mijn gezicht heeft getoverd. En ondanks dat Moeder Aarde vandaag niet voor een aangenaam buitentemperatuur zorgde heb ik het in ieder geval weer warm gekregen van dit kleurrijke kunstwerk.


4 antwoorden op “The colors of the world”

  1. Hoi Judith, leuk verhaal weer. Ik had m vorige week ook gezien maar ja, ik ben geen column schrijfster zoals jij. Ik geniet altijd weer van je stukjes. Ga zo door👍👍👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *