Niet voor de poes

‘Kom gauw binnen, dan kan de kat niet naar buiten glippen’. Ik loop snel haar gang in en ze duwt de voordeur snel achter mij dicht. Het is de eerste keer dat ik bij deze dame ben, en ik ben meteen verliefd op haar huis in het oude Kralingen. Ze heeft een mooie ruime woonkamer en mijn oog valt op de serre die geplaatst is aan de achterkant van de kamer. Het licht valt hier heel mooi naar binnen en we besluiten dat dat de perfecte plek is voor de behandeling.

Dan zie ik een kleine kattenkop voorzichtig om de hoek van haar eettafel kijken, nieuwsgierig komt het diertje dichterbij om te kijken wie haar rust zo ruw heeft verstoord. Het poezenbeest heeft een zus, maar die heeft zich nog niet laten zien verteld de klant mij. En dat vindt ze vreemd, wat normaal gesproken is zus er als de kippen bij als er iemand op visite komt. 

Tijdens de behandeling zit het de mevrouw niet lekker: haar andere kat heeft zich nog steeds niet laten zien…ze zal toch niet stiekem naar buiten zijn geglipt toen ze net de deur opendeed? In de verte horen we ‘m mauwen, ze zit in ieder geval in de buurt, maar ze laat zich nog steeds niet zien. Of heeft poekie zich in de nesten gewerkt en zit ze op een plekje waar die ze meer uit kan komen? Na één voet te hebben behandeld besluiten we om de werkzaamheden even te staken om operatie “zoek poes” te starten.

Ik besluit om mee te zoeken met mevrouw, het zit haar duidelijk niet lekker en ik draai mijn hand niet om voor een kat en muis spel. Twee paar ogen zien meer dan één paar, en hoe eerder het kattenkind wordt gevonden, hoe beter. Kastjes worden opengetrokken, ‘poespoespoes’ wordt liefkozend geroepen, en elk hoekje en gaatje wordt uitgeplozen. Naar een uitgebreid onderzoek waar menig rechercheteam jaloers op zou zijn geweest is poezebeest eindelijk terecht; het pluizige beestje had zich opgesloten in het kastje naast de wasmachine.

Eenmaal opgelucht wordt de pedicure behandeling weer voortgezet en zijn de twee poezenzussen weer herenigd. Je zal maar pedicure aan huis zijn, dat is niet voor de poes.

*De foto is van fotomodel Boris die ook een talent heeft voor onmogelijke verstop-plekjes.

2 antwoorden op “Niet voor de poes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *