Niet lullen, maar scrubben.

Witte jurk, bruine benen.

‘Oh, meid, tebbie een lekker kleurtje’. Haar ogen vallen op mijn benen die bruin afsteken tegen mijn witte jurk. Mijn standaard werkoutfit heb ik verruilt voor een lange doorknoopjurk van linnen. Met dertig graden vind ik het veel te warm voor een lange broek en een pedicurejasje. Een meedenkende klant adviseerde mij dit tenue, en ik ben haar eeuwig dankbaar voor deze tip. ‘Dit soort jurken droegen we vroeger ook in de zorg’, vertelde de gepensioneerde verpleegster mij.

DNA

De mevrouw die mij van top tot teen bekijkt gaat nog even verder over mijn bruine kleurtje. ‘Ben je net terug van vakantie?’ vraagt ze zich af. Ik antwoord haar dat ik al ruim een maand terug ben, en dat ik mijn tintje te danken heb aan mijn DNA. Er zit ‘iets’ in onze familie waardoor wij snel verkleuren. Zo veranderen mijn neefjes spontaan van Hollandse hunks in mediteraanse mannen als ze terug zijn van een strandvakantie, en mijn zoon heeft na een middag buitenspelen al een behoorlijke bruine nek opgelopen. (Voor de duidelijkheid: van de zon, niet van de viezigheid 😉 Zelf hoef ik maar even in de zon te zitten om mijn sproeten te laten verdubbelen en een gezond kleurtje te krijgen.

Beetje vreemd….

Maar ik heb nog een ‘secret wapon’: namelijk scrubben! Dit doe ik gemiddeld 2 keer in de week om de dode huidcellen te verwijderen, waardoor mijn zomertintje weer naar boven komt, deze bevind zich namelijk onder die dode huidcellen. Als ik op vakantie ben vind ik het heerlijk om in de branding te zitten om te scrubben met het zand., een beetje van het zoute zeewater erbij en voilà, de perfecte scrub. (Belangrijk! Vergeet je niet in te smeren daarna!)

Zo ging ik ook vorig jaar tijdens onze zomervakantie op Ibiza met mijn schoonfamilie mijn scrub routine uitvoeren op het strand. Mijn gezin is het wel gewend van mij dat ik schaamteloos in de branding mezelf met zand in sta te masseren, maar de overige leden van de familie vroegen zich echt even af waar ik nou eigenlijk mee bezig was. Ik pakte een handje zand en ik begon er een rug mee te scrubben van één van de nieuwsgierige familieleden. De rest wilden ook wel een poetsbeurtje en zo ontstond er een ‘treintje’ van scrubbende mensen in de branding. Een leuke foto ervan en een mooie gladde huid was het resultaat van dit leuke moment.

DIY

Maar wist je dat je je eigen scrub ook van andere ingrediënten kan maken? Het enige wat je nodig hebt is een fijne korrel en een olie. Bijvoorbeeld zeezout en amandelolie, of olijfolie met suiker. Makkelijk én op natuurlijke basis! Tijdens het geven van een pedicure behandeling werk ik regelmatig met een scrub op basis van aardbeienpitjes, en het makkelijke is dat je voor deze scrub geen water nodig hebt, erg ideaal voor onderweg.

Dus waar wacht je op? Niet lullen maar scrubben!

*Foto is geplaatst met toestemming van de gescrubde familieleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *