If we took a holiday.

Staycation

‘Ga je nog op vakantie?’, is een vraag die mij nu veel gesteld word tijdens het werk. En die vraag moet ik helaas beantwoorden met een ‘Nee’. We hadden een vakantie geboekt naar Fuerte Ventura. Heerlijk naar een Spaans eiland, de muziek, het eten, de taal, de sfeer, ik heb er een zwak voor. Maar naarmate de vakantie vorderde kreeg ik het toch wel een beetje (Spaans ) benauwd. Het feit dat we ruim vierenhalf uur met een mondkapje op zouden moeten zitten in het vliegtuig, en dan laat ik de openbare ruimtes nog even achterwege waar ook een mondkapje wordt verwacht, dat zag ik toch  niet zo zitten. En stel voor dat er iets gebeurt, dat er iets uitbreekt, dan zit je daar met twee kids….

Dat de vakantie werd geannuleerd door de reisorganisatie kwam ons dan eigenlijk toch wel goed uit. Ik geef toe dat ik moest wennen aan het idee dat we niet op vakantie zouden gaan, ik zag mezelf al aan het zwembad liggen met een kannetje sangria binnen handbereik, maar het feit dat wij niet de enige zijn die in deze situatie zitten is een schrale troost.  We hebben besloten om thuis te blijven en om onze drie weken vakantie op te vullen met dagjes uit: naar vrienden op de camping, de toerist in eigen stad uithangen, lange pyjama ochtenden en late film avondjes. Nu dat idee geland is kijk ik er eigenlijk wel naar uit.

Veilig Thuis

Ik besprak mijn vakantie-perikelen met een klant van mij, een meneer van 87 jaar die elke jaar all- inclusieve gaat in Turkije. Dit jaar zou hij het over een andere boeg gooien: hij had een vakantie geboekt naar ‘Benniedorm’. Ook hij heeft besloten om niet te gaan. ‘Ben gekke Henkie niet, ik blijf veilig thuis meissie’, was zijn antwoord op mijn vraag of hij nog weg gaat. Andere klanten van mij durven het wel aan om te vliegen, of met de auto naar het buitenland op vakantie te gaan. Iedereen heeft zijn eigen ideeën en opvullingen wat de zomervakantie betreft.

 Luxe probleem

Ik hoop dat iedereen weer veilig en gezond thuis komt. En dat we onze vakanties volgend jaar weer op de manier kunnen invullen waarop we het liefst zouden willen. Een wijze klant op leeftijd zei tegen mij: ‘eigenlijk is het gewoon een luxeprobleem’. En daar geef ik haar helemaal gelijk in..

2 antwoorden op “If we took a holiday.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.