Game Time


Spelletjes middag

‘Geouwehoer’ mompelt ze terwijl ze achter haar rollator naast me loopt. Ze oogt netjes met haar pastelkleurige twinset aan en het gouden kruisje wat om haar nek bungelt, maar ik weet dat ze af en toe behoorlijk minder fatsoenlijk uit de hoek kan komen. We lopen langzaam richting de lift en ze drukt op het knopje. ‘Ik ben blij dat je me komt halen, ik had echt geen zin in spelletjesmiddag, stom gedoe allemaal’, en om haar woorden kracht bij te zetten drukt ze nog eens wat harder op het liftknopje. ‘Ik denk niet dat de lift sneller komt als u harder op het knopje drukt’ zeg ik tegen haar. Ze lacht: ‘ken het altijd proberen’ zegt ze met een onvervalst Rotterdams accent.

Oude mensen

Als we eenmaal op haar knusse kamer zitten beginnen we de behandeling. Ik vraag haar waarom ze spelletjesmiddag niet leuk vind, het klinkt anders heel gezellig. ‘Ik heb daar helemaal geen zin in,  om tussen die oude mensen te zitten, maar ja ze willen zo graag dat je mee doet hé? En er is ook een man bij die komt altijd naast me zitten, hij heeft een oogje op mij. ‘Oehlala’ plaag ik haar een beetje. ‘Dat is toch leuk, u ligt gewoon nog hartstikke goed in de markt’ zeg ik tegen haar. ‘Nou aan mijn lijf geen polonaise’ zegt ze terwijl ik haar weer in haar schoenen help.

Playing Games

Na de behandeling wil ze nog even met me meelopen naar beneden. En terwijl we weer samen in de lift staan valt mijn oog op een reclamefoldertje van de schoonheidsspecialiste van het zorgcentrum. ‘Nou daar moet u maar niet naar toe gaan hoor, dan wordt u nog knapper, en dan krijgt u straks nog meer mannen achter u aan.’ Zeg ik tegen haar. ‘Nou inderdaad, lacht ze, dat moet ik niet hebben hoor.’De liftdeuren schuiven langzaam open en ze loopt de kant op waar spelletjesmiddag nog in volle gang is. ‘Gaat u er toch gezellig bij zitten?’ vraag ik haar nieuwsgierig. ‘Ja je moet wat hé?’ zegt ze terwijl ze langzaam wegsloft richting de zaal. Ze settelt zich naast een man en zwaait nog even naar me. Zo te zien heeft ze het best naar haar zin zo tussen “die oude mensen”. En ik vraag me af wie er nu spelletjes speelt met wie 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *